Bari v dubnu: Jak nafotit letní šaty ve 12 stupních

 

Představte si, že máte skvělý plán na focení nové kolekce dovolenkových šatů v nádherné jižní Itálii. To přece zní úplně báječně! Jenže počasí si jede svůj apríl.

Tady je náš příběh z Bari, kde jsme se pokusili nafotit letní šaty  z kolekce Koral - ano, hádáte správně -  ve 12 stupních.

Koupíte si levné letenky

První krok byl snadný. Našli jsme levné letenky do Bari a těšili se na teplé počasí a sluneční paprsky.

Ignorujete předpovědi počasí

Všichni jsme viděli předpovědi počasí, ale kdo by se tím zabýval? Sbalili jsme šaty, plavky a opalovací krémy, připraveni na vedro. Protože přece jedeme do jižní Itálie!

Na místě zjistíte, že teplo fakt nebude

Přistáli jsme v Bari a rázem nám došlo, že teplé počasí zůstalo někde daleko za námi. Teploměr ukazoval 12 stupňů, a kolem nás chodili lidé v péřových bundách. V jižní Itálii. 

Najdete si pěkné pozadí

Jenže jste profík. Takže focení musí pokračovat, ať se děje cokoliv. Našli jsme krásné lokace, které se skvěle hodily k našim šatům. 

 

Oblečete si na okamžik nový model

Takže jsme na chvíli předstírali při focení v nových letních šatech, že jsem v horké jižní Itálii. Okolní péřové bundy nás nemohly rozházet. Stále profíci, i ve dvanácti stupních.

 

Použijete ty správné filtry

Několik šikovných filtrů - a na fotografiích to vypadá, jako by bylo krásně teplo.

  

Po návratu domů vytáhnete taky péřovku...

A když jsme se vrátili domů, vytáhli jsme na férovku taky  péřovky. Jako Italové v Bari.  Ovšem naše dovolenkové fotky vypadají úžasně!

Výlet na jih Itálie v dubnu: Realita vs. očekávání

Od naší cesty do Itálie jsme, jak vidno, měli velká očekvání. Ovšem realita to všechno přebila. Po příletu jsme totiž na vlastní kůži zjistili, že v jižní Itálii nejsou teploty o moc vyšší než doma a druhý den jsme potkávali v ulicích Bari Italy v péřových bundách. K celkovému dojmu jsme přidali ještě pár dalších nečekaných situací:

  1. Příliš bezstarostné bloumání: Vybrali jsme si krásné ubytování, ale zapomněli jsme dokončit rezervaci a nevěděli o tom.  Takže po příletu jsme s klidem nechali kufry na nádraží a v pohodě se procházeli městem. 

  2. Zapomenuté ubytování: Po dlouhém bloumání, obědě, kávě a zmrzlině jsme zjistili, že nemáme kde bydlet. Nakonec jsme našli ubytování v méně přívětivé čtvrti (něco jako Žitná v Praze...), ale což. Měli jsme střechu nad hlavou. 

  3. Kavárny jako útočiště: Se sluníčkem na krátké intervaly jsme často končili v kavárnách, kde jsme si užívali teplo a snažili se fotit kolekci šatů mezi dešťovými přeháňkami.

Dolce Vita - v práci i na dovolené zároveň

Navzdory všem výzvám jsme si pobyt v Bari užili. A i když jsme klepali kosu u moře a hledali útočiště v kavárnách, nakonec jsme nafotili naši novou kolekci KORAL. Itálie má svůj kouzelný šarm i za nepříznivého počasí a my se těšíme na další dobrodružství.

Máte rádi pracovní dovolené? My ano! V Bari bylo báječně, ačkoli počasí nebylo ideální. A snad jen - pokud plánujete cestu na jih Itálie v dubnu, buďte připraveni i na zimu a užijte si každou chvíli!

Mikela da Luka, modní návrhářka